Over ons > Oudercomité

Oudercomité

Het oudercomité bestaat uit een groep ouders die zich willen inzetten om het opvoedingsproject van de school in al zijn facetten te ondersteunen.
In het begin van het schooljaar nodigden we de ouders uit op een informatiemoment waar de werking van het oudercomité nog eens uitgelegd werd. Meteen startten we met de eerste vergadering waarin we een voorzitter, secretaris en boekhouder hebben verkozen. Als Lucernacollege geloven we erin dat de samenwerking tussen de school en de ouders essentieel is en het oudercomité wil juist hier een brug zijn. De ouders in het oudercomité denken mee met het schoolteam in de positieve zin over de opbouw van de school. Er worden allerlei punten aangaande het schoolgebeuren besproken. Het oudercomité helpt bij verschillende activiteiten zoals breilessen, ping-ponglessen die over de middagen plaatsvinden, opendeurdagen, contactdagen, enz.

Ook komen ouders warme soep maken voor de leerlingen die tijdens de pauzes worden verkocht. De opbrengst van de verschillende activiteiten worden aan de school geschenkt want een school heeft altijd wensen die niet dadelijk kunnen vervuld worden. Het oudercomité voelt zich genoodzaakt om deels de behoeften op te lossen.

Het oudercomité tracht een zo aangenaam mogelijke leefsituatie te creëren en doet zijn uiterste best om hier een steenje bij te dragen.

Buiten de vergaderingen komen de leden van het oudercomité regelmatig bijeen zodat men elkaar steunt over allerhande onderwerpen en problemen waarmee opgroeiende kinderen te maken hebben.
Ook de komende maanden willen de leden van het oudercomité uitstappen en reisjes organiseren waarbij er aan teamspirit wordt gewerkt.

Ten slotte mogen we de gespreksavonden niet vergeten. Het oudercomité organiseert uiteenzettingen met actuele thema’s over de opvoeding van onze kinderen onder andere kinderen met leerproblemen, communicatie met de kinderen, kinderen en het internet.